Kırklareli
KAYNARCA BELEDİYESİ

 Anket

Yeni Web Sayfamızı Nasıl Buldunuz?
Gayet Güzel
İdare Eder
Sonuçlar   Oyla

 Resimlerle Kaynarca

 Video Arşivi

E-Bülten Üyeliği

Kayıt Ol
Tarihi değirmenin yakınında bulunan yeşil alanda Barış ve Kardeşlik Parkı (1500m2) inşa edilecektir.

Kırklareli ili, Pınarhisar İlçesi, Kaynarca Beldesi , Akarlar Mahallesi sınırları içerisinde kalan, proje kapsamında bulunan alan, “Sular Diyarı” olarak adlandırılan Kaynarca beldemize gelen ziyaretçilerin   Kaynarca Camii , Kaynarca Değirmeni, Kaynarca Kaya Kilisesi gibi eserlerin bulunduğu noktalara ulaşımı sağladıkları güzergâhta bulunmaktadır.

Kaynarca su kaynakları nedeniyle “Su Diyarı” unvanını kullanmaktadır. Hem doğal güzellikleri hem de alabalık tesisleri nedeniyle yerli ve yabancı ziyaretçilerin sıklıkla tercih ettiği bir lokasyondur. Ancak Kaynarca’da ziyaretler çoğunlukla günübirliktir. Çünkü küçük bir yerleşim yeri olan Kaynarca’da, gelen ziyaretçilerin daha uzun vakit geçirmesini sağlayacak yeterli rekreasyon alanı yoktur. 

Sınır ötesi bölgesinin ortak kültürel mirasının izleri Kaynarca’da da vardır. Belediyenin çeşitli girişimleri ile sınır ötesi mirasın turizme kazandırılması için çalışmalar devam etmektedir. Gerçekleştirilecek yatırım faaliyeti ile Kaynarca’nın turizm altyapısının güçlendirilmesine dolaylı olarak da sınır ötesi bölgesinin turizm alt yapısının güçlendirilmesine katkı sağlanması amaçlanmaktadır.

Bu faaliyetin ana yararlanıcısı Kaynarca Belediyesi’dir. Kaynarca’da bulunan su kanallarının ve tarihi değirmenin yakınında bulunan yeşil alanda Barış ve Kardeşlik Parkı (1500m2) inşa edilecektir. Yapım işi kapsamında aşağıdaki işler tamamlanacaktır;

-              Rekreasyon alanı düzenlemeleri

-              Yeşil alan düzenlemeleri ve ağaçlandırma

-              220m bisiklet yolu

-              220m yürüyüş yolu

-              250m2 amfitiyatro

-             Solar aydınlatma direkleri ile çevre aydınlatması

Bunların haricinde Kaynarca’nın turistik değerlerinin tanıtımı için kalıcı tanıtım tabelaları yerleştirilecektir.

 

Faaliyetin uygulamasında ana sorumlu Kaynarca Belediyesi’dir. Faaliyet için gerekli satın alma ihalesi (construction ihalesi, görünürlük materyalleri vb.), planlama Kaynarca Belediyesi sorumluluğundadır. Raporlama ise faaliyetin uygulayıcısı olarak Kaynarca Belediyesi, lider ortak olarak Vize Belediyesi sorumluluğundadır.

 

Faaliyetin uygulama yeri Kaynarca’dır.

Yorum Yap
Bu Projeye Yapılan Yorumlar